zondag 19 december 2010

Meisjes C-selectie bereikt halve finale Asics Open

Klik hier voor de foto's.

Dit weekend was het dan zover voor de meiden en begeleiding van de MC-selectie: het spelen van de 1e ronde van de Asics Open, oftewel de Open Club. Sudosa-Desto moest hiervoor niet al te ver van huis, Veendam was the place to be!

De voorbereiding verliep goed. Maandag werd er vrij makkelijk gewonnen van de JC-selectie. Woensdag gaf Kirsten ineens aan dat ze pijn in de rug had en niet verder kon trainen. Snel Jan Koning ingeschakeld en die heeft Kirsten gelukkig weer aan elkaar kunnen tapen. Dan de vrijdag: WEERALARM! Hmmm, gaan we wel of gaan we niet? gewoon getraind vrijdag en na afloop mocht onze aanvoerdster Maartje vertellen wat ze van de meiden wilde zien zaterdag. Gelukkig kwam zaterdagmorgen het verlossende woord: het gaat door, het weeralarm is ingetrokken.

Na een goede reis kam iedereen rond 11.15 aan in Veendam. Even lekker bij elkaar zitten, iets eten en langzaam richting de hal. De meiden gingen zich omkleden en de coaches bekeken alvast de teams uit de andere poule. Niet om echt bang van te worden was een snelle conclusie. In de kleedkamer volgde nog een korte voorbespreking waarbij onze begeleider Sieb een shirt kreeg aangeboden van de meiden. Opdruk achterkant:
NANNY HENKY. Hij heeft het shirt met trots gedragen deze dag!
Om 12.00 uur gingen de meiden inlopen in de gang van de sporthal. Daarna konden we snel het veld op voor het inspelen en inslaan. Intussen waren er veel supporters naar Veendam gekomen en dat gaf een goed gevoel. Onze 1e wedstrijd was tegen De Bevers uit Lemelerveld, vooraf gezien het sleutelduel voor de 1e plaats in de poule.
Koos & José stuurden de volgende basis het veld in: Sarah & Sanne op spelverdelen, Reslin & Anke op mid en Maartje & Diona op de buitenkant. Onze meiden begonnen ietwat gespannen, maar dit werd al snel minder. De Bevers kon niet tippen aan onze aanval en al snel liep Sudosa weg. Lisa & Anouk werden ingebracht en Anouk besliste de set met een ace: 25-16.
Ook in de 2e set was Sudosa de betere ploeg met goed spel werd een mooie voorsprong genomen en zo konden ook de andere meiden deze wedstrijd al spelen. Eindstand set 2: 25-17.

Even rust pakken en op naar de wedstrijd tegen DIO/Bedum. Dit team was niet opgewassen tegen de dadendrang van onze meiden. Aanvallend waren de meiden stukken beter en onder aanvoering van onze libero Iris (deze wedstrijd voor het eerst spelend) kwam er bijna geen bal op de grond. In deze wedstrijd konden de coaches alle wisselspeelsters weer inzetten en dat is goed voor het teamgebeuren. Sudosa won deze wedstrijd met 25-11 en 25-8. Door deze uitslag waren we al 1e in de poule op onderling resultaat tegen De Bevers. Dus werd alvast gekeken naar de mogelijke tegenstanders, dat zou gaan tussen Flash en De Meeuwen.

In de 3e wedstrijd was VEB ’98 uit Borger geen partij voor onze meiden. Met veel servedruk en een goede aanval werden deze meiden van het veld geveegd. Ook in deze wedstrijd heeft iedereen kunnen spelen.
Setstanden tegen Borger: 25-9 en 25-7. Goed, 1e in de poule en dus een kruisfinale waarin De Meeuwen de tegenstander zou zijn. Even iets eten en weer snel aan de bak!

Tijdens het inslaan keek coach José aandachtig naar de andere kant, coach Koos mepte Iris even warm en Nanny Henky liep in de rondte met de komkommers. Al snel gaf José aan dat ook De Meeuwen een te nemen horde was. Maar ja, de meiden moeten het doen natuurlijk. En je weet het maar nooit in zo’n laatste wedstrijd (wijze woorden van ome Oedse vanaf de tribune). Maar de meiden gingen lekker ontspannen de wedstrijd in en maakten al snel duidelijk dat ook De Meeuwen niet zou gaan winnen. Sudosa speelde gewoon goed en dwong de fouten af bij de tegenstander. Kwam de bal terug over het net, kregen ze ‘m net zo hard weer terug met mooie aanvallen.

Na een 25-8 in de 1e set stond er al snel een grote voorsprong op het bord in de 2e set. Ook in deze wedstrijd kreeg iedereen speeltijd. Aan het einde stonden alle wisselspeelsters in het veld en dat geeft een goed gevoel.
Ook zij bleven druk houden op De Meeuwen en al snel stond het matchpoint op het bord. Deze werd direct binnengehaald en zo kon het feestje beginnen. Iedereen superblij en tevreden!

Terugkijkend hebben we verdiend de volgende ronde gehaald. Sudosa was gewoon het sterkste team bij de MC vandaag in Veendam. De Bevers wonnen de andere kruisfinale van Kangeroe en zo was onze poule achteraf de sterkste poule. Het halen van de volgende ronde is een beloning voor het harde werken de laatste 4 maand. Elke week 3x trainen, veel wedstrijden spelen en veel dingen leren. Het voelt voor de trainers goed dat ook iedereen heeft kunnen spelen dit toernooi. Dat is goed voor de meiden en goed voor het teamgevoel. De meiden kunnen trots zijn op wat ze vandaag bereikt hebben.
Namens het gehele team wil ik alle supporters bedanken voor het aanmoedigen vandaag. Dit heeft ons allemaal goed gedaan. De betrokkenheid is groot en dat is geweldig om te zien. Ook willen we Nanny Henky bedanken voor het begeleiden vandaag. OP NAAR ZATERDAG 5 MAART IN ………….????????????
Meer informatie zal zo snel mogelijk volgen en dan gaan we weer knallen!

Iedereen heel fijne feestdagen gewenst en alvast een goed 201!