woensdag 18 januari 2012

In memoriam Oedse Camphuis

In memoriam Oedse Camphuis
20101211 naamloos 004.jpg
Foto 11-12-2010

Onderstaande tekst is van de Sudosa-Desto site.

DINSDAG 17 JANUARI 2012 22:22
Assen, 17 januari 2012
Met grote verslagenheid hebben we kennis genomen van het overlijden vandaag van Oedse Camphuis. We wisten dat Oedse ernstig ziek was, maar de snelheid waarmee Oedse door zijn ziekte werd overvallen heeft ons totaal verrast.

Oedse is jarenlang, tot en met dit seizoen, coördinator van de dameslijn van Sudosa-Desto geweest. Hij vormde het cement in de dameslijn en wist als geen ander mensen en hun talenten, ambities en belangen met elkaar te verbinden. Oedse kon uitstekend naar de verhalen van anderen luisteren en kwam als dat nodig was ook meteen in actie.

In de loop der jaren heeft Oedse talloze teams getraind en gecoacht, zowel dames als heren, jong en oud. Hij voelde zich nergens te goed voor en wist als ervaren trainer en beroepspedagoog precies hoe hij spelers en speelsters een stap verder moest brengen.

Op de speeldagen in De Spreng en De Timp kon je er zeker van zijn dat Oedse van de partij was. Soms op de tribune, maar meestal op de speelvloer, waar hij vrijwel iedereen kende, ook de tegenstanders. Tot enkele weken geleden heeft Oedse dat vol weten te houden, ondanks de fysieke hinder die hij ondervond. Het beeld van Oedse langs de lijn, één arm op een kussentje en vol aandacht voor het spel, maakte diepe indruk en zal velen van ons bijblijven.

Oedse was een goed mens. We bewaren warme herinneringen aan hem en wensen zijn vrouw Gerrie en zijn familie heel veel sterkte voor de komende tijd en hopen dat goede herinneringen zullen helpen om het verlies een plek te geven.
Namens het bestuur,
Leo Dercksen
LAATSTE AANPASSING DINSDAG 17 JANUARI 2012 22:39

Geen opmerkingen:

Een reactie posten