Degelijke 4-0 overwinning van MB1 op Impala

Na een goed KVT en voor een aantal meiden een goede Asics Open was het nu weer tijd voor de meiden om zich te concentreren op de competitie. Deze begon dit kalenderjaar met een lastige thuiswedstrijd tegen
Impala MB1 uit Leek. Daar hadden we op een vroege zaterdagochtend heel veel moeite met dit team wat
resulteerde in een 3-1 winst. Nu zou het maar beter moeten gaan!

Meisjes B1 begon wat slordig aan de wedstrijd. De afstemming tussen de spelverdeelsters en vooral de mid-speelsters was niet optimaal waardoor er onnodig fouten werden gemaakt. Sudosa liep dan ook de gehele 1e set achter de feiten aan en moest bij 20-22 zelfs vrezen voor setverlies. Gelukkig wisten de meiden er op tijd de schouders er onder te zetten en de stand gelijk te trekken naar 23-23. Met hierna 2 mooie ballen werd toch de 1e set binnen gesleept: 25-23.
Photo & Video Sharing by SmugMug
Ook in de 2e set kwam Sudosa moeizaam op gang. Ook nu waren het voornamelijk de persoonlijke fouten
die een kleine achterstand opleverde. Sanne moest halverwege de set helaas de strijd staken vanwege een
hamstring blessure en werd vervangen door Anouk. Ook nu was Sudosa aan het einde van de set iets beter dan Impala en trok met 25-21 de set alsnog naar zich toe en pakte zo een 2-0 voorsprong.

In de 3e set deden de meiden het beter. De serve was beter en ook de afstemming tussen de spelverdeelsters en de aanvalsters was goed. Hierdoor werd er makkelijker gescoord en konden de meiden een vroege voorsprong netjes consolideren. Met 25-18 werd een 3-0 stand op het formulier gezet en was de winst dus binnen.

In de 4e set werd er gespeeld in een 1-5 systeem met Anouk. Vrijwel alles klopte redelijk tot goed en Impala kwam niet meer in hun spel. Bij 21-14 kwamen Kirsten en Sarah er in met een dubbelen wissel en Sudosa wist de set netjes uit te spelen, eindstand set 4: 25-15.

Een degelijke 4-0 winst en weer 5 punten erbij. Hierdoor blijft de achterstand op de nummer 2 TFM/DOK 2 punten. Volgende week speelt Sudosa B1 thuis tegen De Hypotheekgroep Flash MB2, momenteel op een 11e plaats op de ranglijst. De week erop spelen we thuis tegen Emmen ’95 en die staan nu 4e.