dinsdag 1 februari 2011

Meisjes C1 wint 4-0 van TFM/DOK

In Dwingeloo stond dit weekend de uitwedstrijd tegen TFM/DOK MC1 op het programma. Thuis hadden
we 4-0 gewonnen en gezien de stand moest dit weer haalbaar zijn. Kirsten mocht van de fysio vandaag 2 sets spelen en voor de rest was iedereen fit. De meiden deden zelf de voorbespreking en coach Koos vulde aan met een klein stukje “positief coachen”. En op de vraag wat de meiden gingen doen vandaag kwam het volgende antwoord: “plezier maken!!!”

Met Miriam en Femke op de bank gingen de andere 6 meiden vlot van start. Ondanks dat we soms niet altijd even scherp waren namen de meiden een mooie voorsprong en hield deze lang vast. Met 25-16 werd de 1e set dan ook verdiend binnen gehaald. In de 2e set kwamen Femke & Miriam in het veld voor Sanne & Kirsten.
Lisa serveerde een punt of 10 op rij en zo namen de meiden een ruime voorsprong op DOK. Sudosa bleef druk houden op de passing van de tegenstander en zo stond er binnen een mum van tijd 25-6 op het bord.

In de 3e set kwamen Kirsten & Sanne in het veld voor Lisa & Anouk. MC1 speelde heel sterk en liet TFM geen moment in haar spel komen. Met 25-5 werd de 3e set veilig gesteld en kwam Sudosa op een 3-0 voorsprong.
In de 4e set mochten Sarah en Kirsten plaatsnemen op de bank. Even ging het gelijk op en bij Sudosa sloop de onoplettendheid in het spel. Sanne dacht nog even haar floatersprong (uitspraak van Merit) te kunnen doen,alleen bij het opspringen maaide ze volledig onder de bal door en raakt ‘m niet eens. Beetje jammer, maar het werkte wel goed voor de lachspieren van menig toeschouwer en teamgenoot.
Dok bleef bij tot 17-17, hierna waren onze meiden net iets scherper en wonnen de set met 25-21 en de wedstrijd dus met 4-0.

Meisjes C2 speelde thuis tegen de meiden van Kangeroe uit Hardenberg. Daar was met 3-2 gewonnen en in de eigen hal werd Kangeroe met 3-1 naar huis gestuurd. Een mooie overwinning voor deze jonge meiden en voor de verandering waren ze in de 1e set direct scherp en wonnen deze.

Bezoekje Eredivisie TFM/DOK - Taurus 1-3
Na de wedstrijd van C2 verzamelden beide teams zich voor een uitje naar Dwingeloo. Daar werd de wedstrijd tussen TFM/DOK en Taurus bezocht, een wedstrijd uit de nationale DELA League. De meiden werden door de speaker netjes welkom geheten en hebben kunnen genieten van een mooie wedstrijd waarbij Taurus met 3-1 als winnaar te voorschijn kwam. Sanne Kuper won nog een prijs tijdens de verloting. Ze rekende op een date met Justin Biebel, maar kwam thuis met een mandje vogelvoer! Naar verluid is ze met haar moeder vandaag de eendjes aan het voeren.