zaterdag 4 februari 2012

Meisjes B1 wint makkelijk van Smash Beilen


Zaterdagmiddag stond voor MB1 de thuiswedstrijd tegen Smash Beilen MB1 op het programma. Beilen staat laatste met nog maar één puntje en dit wilden we graag zo houden. In de voorbereiding werd gevraagd heel scherp te blijven en er alles aan te doen zo snel mogelijk weer van het veld te zijn.
Kirsten mocht niet spelen vanwege de blessure aan de elleboog en pols en Sanne mocht van de fysio maar één setje spelen i.v.m. haar knie. Daarom was Femke ingevlogen om mee te doen.

Bij het inslaan bleek al snel dat er weinig tegenstand zouden krijgen. Onze grootste vijand kon dan wel eens ons zelf gaan worden. Maar de meiden dachten hier anders over en gingen hard van stapel. On no-time stond het 13-4 en Sudosa kwam nooit meer in gevaar. Er was veel enthousiasme en mede hierdoor speelden de meiden een prima set: 25-9. Zo, die was dus binnen.

In de 2e set gingen we over naar een 1-5 met Sarah als spelverdeelster. Dit op verzoek van Anouk, dan kon zij vanaf de kant even kijken waar de spelverdeelster moest staan in alle rotaties. Goed opletten Anouk! Dus…… In deze set probeerde Sudosa uit of ze net zo goed konden pielen als Beilen en bij 11-10 nam coach Koos toch maar es een time-out. Hierna namen de meiden het heft weer goed in handen en met 2 opslagbeurten stond er even later 25-13 op het bord.

In de 3e set kwam Anouk ik het veld voor Sarah en we waren heel benieuwd of haar TomTom goed was ingesteld. Het ging goed totdat Anouk op linksvoor kwam en Smash moest serveren. Paniek! De weg kwijt! Storing in de TomTom misschien? Gelukkig serveerde Beilen fout en kon Anouk haar weg terug vinden. Sarah plaatste nog wel een mooie opmerking vanaf de kant, maar die gaan we niet herhalen. Sudosa speelde de set netjes uit en won de 3e set met 25-12.

In de 4e set kwam Femke voor Iris in het veld die in de eerste 3 sets weer had laten zien over goede verdedigende kwaliteiten te beschikken. Ook nu had Smash niets in te brengen en zo won Sudosa de laatste set ook vrij gemakkelijk met 25-10 en de wedstrijd binnen 1 uur en 10 minuten met 4-0. Nabespreken dan maar? Nee joh, snel douchen en optutten want er was een feestje ergens in een Hooghalense Hut. Dan maar komende maandag, hopen dat de meiden dan es een keer op tijd zijn.

Volgende week staan de meiden om 10.30 uur tegenover een onbekende tegenstander: Dalen MB1. Die staan 5e op dit moment en moeten niet onderschat worden. MB1 staat nu 2e achter TFM/DOK en voor Emmen ’95, die ook beide hun wedstrijd wonnen met 4-0.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten