vrijdag 13 april 2012

Meisjes snel klaar in Beilen

GESCHREVEN DOOR KOOS VAN DELDEN

ZATERDAG 14 APRIL 2012 07:50

Sudosa-Desto MB1 moest dit weekend op vrijdag spelen. In Beilen was Smash MB1 de tegenstander. Deze meiden staan stijf onderaan met al 1 gewonnen set. En dit wilden we graag zo houden natuurlijk. Reslin en Maartje waren er niet vanwege familie verplichtingen, Willemijn uit MC1 mocht deze keer met MB1 mee.
Photo & Video Sharing by SmugMug
Sudosa liet vanaf het begin duidelijk zien dat ze hier waren gekomen om alle punten mee naar huis te nemen. De serve liep goed, ondanks de korte opslagzone, en de verdediging stond meestal goed. Hierdoor werden alle vrije ballen netjes verwerkt en daarna gescoord. Sudosa won de 1e set met 25-11.
Ook in de 2e set liep Sudosa snel weg van de Beilense meiden. Ook nu was de serve gewoon te goed. Bij 18-5 mocht Willemijn dan haar debuut maken in het grote MB1. Sudosa speelde de set netjes uit en won deze met 25-10.
In de 3e set was het helemaal feest. Sudosa gaf niets cadeau en Willemijn kon halverwege de set weer invallen, nu op de buitenkant. Helaas kon ze niet laten zien wat ze kon aanvallend, daarvoor serveerde Smash steeds uit en was onze serve te sterk. Met maar liefst 25-6 werd de 3e set binnen gehaald.
In de 4e set mocht Willemijn in de basis beginnen voor Vera. De meiden lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en speelden netjes en gedegen. Ook nu had Smash niets meer in te brengen, ondanks al hun wissels. Met 25-11 ging de 4e set naar Sudosa en binnen 66 minuten zuivere speeltijd was het een dik verdiende 4-0.
Een goede wedstrijd van de meiden. Diona, Kirsten en Iris waren in de pass & verdediging super sterk, Lisa en Vera scoorden bijna alles aan het net en Anouk, Sarah en Sanne wisten aan het net alle ballen heel netjes te verdelen. Het is tegen een heel zwakke tegenstander soms lastig je niveau te halen, maar dat hebben deze meiden zeer zeker gedaan vanavond. Zo konden we lekker op tijd terug naar Assen.
Door deze uitslag verstevigt Sudosa de 3e plaats op de ranglijst. Hier zal MB1 ook blijven staan zoals het nu lijkt. Emmen ’95 gaat 2e worden en TFM/DOK zal dit weekend hun kampioenschap binnen halen. Volgende week staat nog een uitwedstrijd in en tegen Dalen op de agenda.