zaterdag 5 november 2011

Meisjes B1 stuurt De Bevers met lege handen naar huis

Zaterdag zou dan de eerste echte krachtmeting op het programma staan. In sporthal De Timp zou MB1
aantreden tegen de nummer 3 van de ranglijst, De Bevers MB1. Sudosa was niet helemaal compleet, Kirsten zat met de familie op Hawaï en Sanne had nog wat last van haar knie. Uit voorzorg vroegen Hanna & Koos aan Jo-Ann van MC1 of ze mee wilde doen. Haar eerste reactie: “huh, die meiden zijn toch veel beter en echt heel goed!” Ja Jo-Ann, dat klopt. Maar wat is daarop uw antwoord? En natuurlijk wilde ze heel graag.

Om 09.45 was de groep bij elkaar en na een korte voorbespreking ging men naar boven en MC1 nog even aan te moedigen. Hierna volgde een goede warming-up en gingen de meiden vol vertrouwen het veld in. Van een echte krachtmeting was al snel geen sprake meer. Sudosa nam in de 1e set een snelle 14-5 voorsprong en gaf deze niet meer weg. Via 19-9 werd het 25-10 in de 1e set. Aandachtspuntje die set was de passing!

In de 2e set eenzelfde verhaal. Sterke serve, goede verdediging en hierop volgend goede set-ups en aanvallen. Vooral op mid werd er weer lustig op los gescoord. In deze set liep Sudosa ook weer snel weg van De Bevers en bij 21-18 was het dan zover. “Jo-Ann! Klaar houden”, waren de woorden van coach Koos. Een verschrikte blik was het gevolg maar het trainingsjasje ging wel uit gelukkig. En zo maakte Jo-Ann haar debuut in het voor haar grote MB1. Met 25-10 ging ook deze set naar de meiden uit Assen.

Ook in de 3e set bleef Sudosa verzorgd volleyballen. De Bevers hadden weinig in te brengen en het was voor de coaches taak om de meiden scherp te houden. Dit ging goed en de 3e set werd binnen gehaald met 25-16. In de 4e set kon De Bevers even aanklampen tot 17-13, maar daarna liep Sudosa snel weg. Jo-Ann kwam weer in het veld en zette ons met 2 mooie opslagen op matchpoint. Er kwam nog één puntje tegen, maar daarna was een mooie aanval het einde van de wedstrijd: 25-15 en dus een dikke 4-0 op de nummer 3.

Weer een goede wedstrijd van de meiden. En het is leuk te zien dat de meiden onder MB1 die intussen ook
meetrainen, makkelijk in kunnen stappen. Ook worden deze meiden zeer goed opgevangen zodat ze zich ook heel snel thuis voelen binnen de groep. Sudosa MB2 speelde tegen TFM/DOK en verloor met 0-4. Zo blijven TFM/DOK en Sudosa MB1 strijden om de 1e plaats. Over 2 week treffen ze elkaar in De Timp, nu zaterdag spelen de meiden in Leek tegen Impala. De stand aan kop ziet er nu als volgt uit: