zaterdag 19 november 2011

Meiden lopen tegen 1e verlies aan

Foto's komen nog....

Dit weekend was het dan zover: de eerste echte topper in de MB Topklasse. In sporthal De Timp kwamen de meiden van TFM/DOK MB1 op bezoek. Zij stonden één puntje voor op de meiden van Sudosa B1 en beide teams hadden tot aan dit weekend alle 7 wedstrijden gewonnen. Door Sudosa was goed getraind deze week en de meiden waren gebrand om een goede wedstrijd neer zet zetten.

Beide coaches Koos & Hanna werden vrijdagavond nog wel even voor een dilemma gesteld. Spelverdeelster Anouk viel vrijdagavond uit tijdens de training en kreeg het advies om niet te spelen zaterdag. Balen dus, zeker vanwege het feit dat Sanne haar knie ook nog vervelend deed af en toe. Om 21.30 uur werd Jo-Ann van MC1 uit bed gebeld met de vraag of ze mee wilde doen en dat wilde ze gelukkig.

De wedstrijd begon op tijd onder leiding van scheids Akkelee en al snel bleek dat beide teams niet voor
elkaar onder deden. Bij TFM/DOK waren het vooral de mid-speelsters die veel scoorden, terwijl bij Sudosa de buitenkant de punten opleverden. Maar ook hier gingen de mid-speelsters gedurende de set beter spelen.
Sudosa kwam halverwege de set terug van een kleine achterstand en bij 18-16 vluchtte DOK in hun eerste
time-out. Deze kleine voorsprong gaven de meiden uit Assen niet meer weg en zo won Sudosa de 1e set met 25-21 met goed spel.

In de 2e set keek Sudosa al snel tegen een kleine achterstand aan. DOK veranderde hun aanvalspatroon een klein beetje en mede doordat onze verdediging hierop niet reageerde konden ze veelal scoren. Aan het einde van de set kwamen Diona, Iris en Reslin nog in het veld voor Sanne, Kirsten en Lisa maar Sudosa kon het tij niet keren helaas. Met 25-19 trok DOK de stand weer gelijk.

In de 3e set ging het team over naar een 1-5 systeem met Sarah als regisseuse en Maartje naar de diagonaal. De teams gingen de hele set gelijk op en het werd echt een strijd op het midden. Beide teams scoorden hier heel veel mee, mede door de goede pass en verdediging van het achterveld. Bij Sudosa was het vooral Iris die veel had en aan het net was het vooral Vera die veel ballen scoorde. Bij 19-21 nam DOK de leiding en gaf dit niet meer weg. Met 21-25 ging dan de set ook naar de meiden uit Dwingeloo.

In de 4e set liep DOK direct weg van Sudosa. Kirsten kwam weer terug voor Diona en deden de coaches nog een dubbele wissel op de diagonaal / spelverdeling met Lisa en Sanne. Een paar kleine foutjes deed het team de das om en zo ging ook de 4e set naar DOK. Deze meiden blijven hierdoor ongeslagen en voor Sudosa was het dus het eerste verlies van het seizoen. Maar na het zien van DOK mag dit team dan ook wel aangemerkt worden als de titelkandidaat van dit seizoen.

Komend weekend is het team vrij. Kunnen de meiden even bijkomen. Daarna zal op 3 en 10 december
gespeeld worden tegen de huidige nummer 3 De Hypotheekgroep Flash MB1 uit Nieuwleusen. Tja, ook tegen deze tegenstander mogen we 2x spelen binnen 8 dagen met dank aan de strakke planning van de Nevobo. Op 3-12 gaan we eerst naar Nieuwleusen en een week later komen ze op bezoek.