zaterdag 3 december 2011

Knappe 4-0 overwinning in Nieuwleusen voor MB1


Door een volgende kronkel in de wedstrijdplanning van de Nevobo spelen Mb1 en Mb2 van Sudosa deze 3
weekenden steeds tegen een team van De Hypotheekgroep Flash Nieuwleusen. Afgelopen weekend was het Mb2 – MB1, dit weekend MB1 – MB1 & MB2 – MB2 en volgend weekend hiervan de returns. Zo leer je elkaar goed kennen en het levert vaak mooie wedstrijden op.

Rond 13.00 uur vertrokken beide teams naar Nieuwleusen. Ow nee, niet helemaal. Al bij de eerste rotonde
maakte de auto van Mama Maartje een U-wending richting De Timp waarheen Papa Diona ook weer naar
onderweg was op dat moment. Reden: onze captain was vergeten de shirts uit de auto te halen en in de
kofferbak van Mama Maartje te zetten. Gelukkig wist Kirsten contact te krijgen met de leader van de stoet
zodat er rustig aan gereden werd richting het zuiden. Kirsten probeerde nog even grappig te zijn, ze zei dat
Mama Maartje naar het noorden ging omdat ze dachten dat we tegen De Meeuwen zouden spelen.

Ergens bij Hoogeveen was de stoet weer compleet en rond 13.40 draaide iedereen de parkeerplaats op bij
De Schakel te Nieuwleusen. Eerst even iets eten, kort de wedstrijd voorbespreken en omkleden. MB1 was
compleet, hoewel Sanne nog niet mocht spelen ivm haar knie. Anouk mocht het weer proberen en zou
aangeven wanneer het niet meer zou gaan. Voor de zekerheid was Jo-Ann van C1 meegenomen. Snel omkleden en het veld op in de nieuwe inspeelshirts van Master Sport en Promo.

Bij het inspelen bleek al snel dat Nieuwleusen over veel lengte beschikte en redelijk veel slagkracht aan het net. Het zou dus hard werken worden. Maar goed, daar zijn we best wel goed in. Anouk gaf aan dat het wel ging en dat was een goed teken. Sanne kreeg de opdracht van coach Koos om de passing bij te houden en settelde zich met iPod en al op de bank. De wedstrijd kon beginnen! Hoewel? Sanne was nog even in paniek omdat er geen Labello in de zaal was! Wel had Sanne ineens 5 nieuwe vriendjes achter zich zitten waar veelvuldig contact mee was. Alleen lieten die haar vanaf de 3e set in de steek, dus liep ze welgeteld 5 blauwtjes tegelijk!

Al snel bleek dat we inderdaad hard moesten werken in het achterveld. Maar gelukkig stond de verdediging
vaak goed, hoewel er veel gedoken moest worden. Hierdoor ontstonden er lange en leuke rally’s in het spel
en dat was mooi om te zien. Sudosa bleef heel verzorgd volleyballen en liep een paar punten uit. Bij 23-14
kwamen Anouk en Iris het veld in voor Sarah & Kirsten en stokte de aanval even. Flash maakte hiervan gebruik en kroop dichterbij. Maar toch wisten de meiden van Sudosa het hoofd koel te houden en pakten ze de 1e set met 25-19. Een goed begin dus.

Anouk bleef staan op spelverdelen in de 2e set. Sudosa raakte een beetje van slag door de ineens aanwezige trommels met bijbehorende aanmoedigingen van het publiek. Een snelle achterstand was het geval en coach Koos moest ingrijpen middels een time-out. Hierna gingen de meiden weer beter spelen en liepen uit naar 21-15. Flash kon ditmaal niet meer aanpikken en zo ging ook de 2e set naar Sudosa: 25-18.

In de 3e set kwam Iris op de diagonaal voor Kirsten en bleef Vera in het veld voor Lisa. Op serve van Diona liep Sudosa uit naar 6-0 voordat Flash iets terug kon doen. Met zeer verzorgd spel bleef Sudosa de voorsprong uitbouwen naar 11-3. Hierna ging het redelijk gelijk op en het werd uiteindelijk 25-17 voor de Asser meiden en dus een niet helemaal verwachte 3-0 voorsprong. De winst was binnen, nu iets geks doen??? En dat kan je wel aan coach Koos overlaten.

“Jo-Ann, inspelen met Kirsten”. Zij dacht: “misschien brengt ie mij ergens halverwege de set en alleen als het
goed gaat”. Aan de rest vertelde Koos daarna dat Jo-Ann zou beginnen in de 4e set en vroeg het team haar
goed te helpen. Dit werd door de meiden volmondig toegezegd. Koos riep de meiden erbij en vertelde de
opstelling. Als laatste: “en Jo-Ann op spelverdelen”! een geheel verbaasd en geschrokken gezicht volgde met een één of andere rare opmerking: “moet ik dan alleen spelverdelen?”

Goed, Nieuwleusen serveerde, de bal kwam in de rally, een perfecte set-up op Diona die deze hard afmaakte. Een glunderende Jo-Ann en een stel blije meiden er om heen. Het ijs was gebroken. Hierna kwam Sudosa door het wegvallen van de passing op een kleine achterstand en bij 7-16 werd Jo-Ann toch weer aan de kant gehaald en vervangen door Anouk. Het bleef even zoeken, maar iets later beseften de meiden dat ook winst in de 4e set alsnog haalbaar was. Punt voor punt knokten de meiden zich terug in de set en bij 22-22 was de stand weer gelijk. Bij 25-24 kwam Sudosa op setpoint en die werd met een mooie aanval direct verzilverd: 26-24.

Een verdiende zege, maar dat het een 4-0 zou worden was niet verwacht eerlijk gezegd. Complimenten voor de meiden die als team hebben gevochten en hebben gewerkt. Dit zijn de wedstrijden waar je het als coach / trainer voor doet. Eindelijk weer een wedstrijd waarbij je écht een keer KAN spreken van een wedstrijd. En namens het team een compliment voor Jo-Ann die zo voor de leeuwen werd gegooid door coach Koos. Het is niet niks als je zomaar ineens 1-5 moet gaan spelen terwijl je 2-4 nog maar net hebt geleerd. De andere meiden hebben haar goed opgevangen en aangestuurd.
Komende zaterdag spelen beide teams weer tegen elkaar, dan om 17.30 uur in De Timp. We hopen op weer een leuke en spannende wedstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten