zaterdag 10 december 2011

Meisjes B1 wint op nieuw van Nieuwleusen MB1

Op een voor Meisjes B1 vreemd tijdstip werd er zaterdag een thuiswedstrijd gespeeld in sporthal De Timp.
Tegenstander was (alweer) Hypotheekgroep Flash MB1 uit Nieuwleusen. Zoals jullie hebben kunnen lezen was daar de vorige week al met 4-0 gewonnen in een zeer goede wedstrijd van beide kanten. Ook nu ging coach Koos uit van een mooie maar lastige wedstrijd omdat Nieuwleusen natuurlijk zou gaan proberen setjes te pakken in Assen om revanche te nemen.

Na een korte voorbespreking van Lisa & Sarah werd er gewacht op de meiden die nog moesten fluiten.
Kirsten, Reslin en Iris zijn geslaagd voor hun Proeve van Bekwaamheid en mogen zich net als Sanne nu officieel Jeugdscheidsrechter van de Nevobo noemen. Kirsten was op tijd klaar, Iris & Reslin moesten heel snel wat voedingswaarden naar binnen duwen en daarna inspelen / inslaan.

Coach Koos begon met Anouk, Diona, Vera, Kirsten, Maartje en Lisa aan de 1e set. Door wat onzuiverheden stond Sudosa direct 3-6 achter. Op serve van Kirsten en Maartje werd dit weer recht gezet en namen de meiden een kleine voorsprong. Af en toe pakte Nieuwleusen op hun serve nog een puntje terug, maar Sudosa bouwde tussen door de voorsprong verder uit. Lisa sloeg het setpoint op het scorebord waarna Nieuwleusen zelf dat punt voor ons verzilverde door in het net te slaan: 25-16.

Met dezelfde basis ging Sudosa in de 2e set weer niet goed van start. Een kleine achterstand moest weer
goed gemaakt worden op serve van Diona. Daarna was het Vera die met 8 opslagen zorgde voor een grote
voorsprong die nimmer meer werd weggegeven. Bij 17-9 kwamen Sarah & Iris in het veld voor Anouk & Kirsten en op serve van Maartje liep Sudosa steeds verder weg. Met een mooie aanval die niet meer verdedigd kon worden werd de 2e set binnen gehaald met 25-10.

In de 3e set maar de opstelling door elkaar gooien. Sarah ging spelverdelen, Iris kwam op de buitenkant voor Diona en Reslin kwam op mid voor Vera. Sudosa kwam op 5-0 en het gat was direct geslagen. Nieuwleusen kwam af en toe iets dichterbij maar daarna was onze aanval iets beter en liepen wij weer uit. Vooral Iris onderscheidde zich deze set met flitsende acties in het achterveld, ze bracht passend en verdedigend heel veel ballen netjes naar het net. Met 25-19 werd ook de 3e set binnen gehaald en zo was de winst weer veilig gesteld.

In de 4e set weer andere mensen op andere plekken. Maartje kwam op de diagonaal, Diona terug op buiten en Vera kwam voor Lisa. Het ging eerst gelijk op, maar daarna nam Nieuwleusen een terechte voorsprong. Vooral passend kwamen de meiden van Sudosa er niet uit. Bij 14-16 kwam Reslin op serve en die nam de meiden op sleeptouw en serveerde naar 19-16. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en bij 24-22 maakte Anouk een einde aan de wedstrijd met een directe ace: 25-22.

Weer een 4-0 overwinning op Nieuwleusen MB1 die toch gewoon 3e staat. Er moet wel bij gezegd worden dat het nivo van de wedstrijd in niets te vergelijken was met het nivo van vorige week. Beide teams maakten veel persoonlijke fouten waardoor het spel soms niet mooi was. Maar goed, we lopen weer een puntje in op TFM/DOK die een setje liet liggen in Emmen. Coach Koos & Sanne hebben de wedstrijd goed kunnen analyseren m.b.t. de passing, serve en aanval. Dit zal maandag op de training besproken worden en dan kunnen de meiden aan de slag met hun aandachtspunten.

Komende week zijn de meiden vrij. Onze eerste competitiewedstrijd staat gepland op zaterdag 14 januari
met om 10.30 uur een thuiswedstrijd tegen Impala MB1. Nu gaan een aantal meiden zich voorbereiden op de voorronde van de Asics Open die op 07-01-2012 gespeeld worden in Ommen.

De stand na deze speelronde met dit kalenderjaar geen wedstrijden meer op het programma:
1. TFM/DOK MB1 11 – 51
2. Sudosa MB1 10 – 44
3. Hyp.groep Flash MB1 12 – 38
4. Emmen ’95 MB1 09 – 34
5. Dalen MB1 10 – 31
7. Sudosa MB2 11 – 24