Sudosa MB1 - Captains*** Kangeroe MB1 3-1
Afdrukken
GESCHREVEN DOOR KOOS VAN DELDEN
ZONDAG 11 MAART 2012 09:13
Dit weekend kreeg Sudosa MB1 bezoek van Captains*** Kangeroe MB1 uit Hardenberg. Daar was vrij makkelijk met 4-0 gewonnen aan het begin van het seizoen, maar we mochten deze meiden niet onderschatten. Vera mocht de voorbespreking doen en vroeg van haar teamgenoten inzet, enthousiasme en vroeg iedereen er vanaf het begin vol voor te gaan!
Kirsten mocht weer voluit trainen en spelen vanaf deze week. Sanne mocht van de fysio helaas maar 1 setje spelen helaas. Verder was iedereen fit en dus aanwezig. Sudosa startte wat voorzichtig en Kangeroe ging er direct voluit in. Dit resulteerde in een 6-13 achterstand halverwege de set. Ook onze serve, meestal een goed wapen, liet ons in de steek deze set.
Maar ineens ging het knopje om en gingen de meiden harder werken en meer vechten voor elke bal. In een mum van tijd stond het 15-14 en hierna bleef het spannend. Het was uiteindelijk Kangeroe die op setpoint kwam en deze ook direct verzilverde: 23-25 voor de meiden uit Hardenberg.
In de 2e set kwamen Vera, Sarah en Diona in het veld voor Reslin, Sanne en Maartje. Een snelle 5-0 via Sarah en haar serve was het gevolg en Sudosa gaf dit niet meer weg. Aanvallend werd er meer resultaat behaald en ook de rest ging veel beter. Met 25-19 werd deze set binnen gehaald en was de tussenstand 1-1.
In de 3e set gingen de meiden 1-5 spelen met Kirsten op de diagonaal. Reslin kwam weer terug voor Lisa, de rest mocht blijven staan. Onder aanvoering van Iris die in het achterveld alles had en aan het net bijna alles scoorde werd een grote voorsprong gepakt. Via 10-3 en 20-5 werd de 3e set uiteindelijk heel makkelijk gewonnen met 25-11.
In de 4e set kwam Anouk voor Sarah, Maartje voor Diona en Lisa voor Reslin. Ook nu was Sudosa de betere ploeg. Iris bleef haar team op sleeptouw nemen en zo kwamen de meiden deze set niet meer in gevaar. Met 25-17 werd ook de 4e set gewonnen en zo werd het 3-1 voor de Asser meiden.
Volgende week vrijdag staat de kraker tegen TFM/DOK op het programma. Zij staan aan kop en gaan voor het kampioenschap. Het is aan onze meiden om te gaan stunten in Dwingeloo en DOK het eerste verlies aan te smeren. Bij winst blijft het spannend, wint DOK dan zal Sudosa met Emmen moeten strijden om de 2e en 3eplaats.