Zaterdag 16 oktober 2010
Flash/Veendam - Sudosa-Desto MC1 0-4 15-25 13-25 10-25 09-25

Opnieuw 4-0 voor Meisjes C1

Rond half 1 vertrokken de meiden van MC1 naar het mooie Veendam voor hun 4e competitiewedstrijd. Tot nu toe hadden de meiden nog weinig tegenstand gehad en Flash “uit” is vaak lastig. In de voorbespreking werd door coach Koos gehamerd op concentratie en spelvreugde!

Lisa mocht helaas niet meespelen vanwege een spierblessure in haar knie, dus bleven er 7 meiden over die het moesten gaan doen. De meiden gingen goed van start en namen een 6-0 voorsprong. Als snel bleek dat ook Flash een maatje te klein zou zijn voor Sudosa C1. met verzorgd spel werd Flash steeds onder druk gehouden en de voorsprong werd steeds groter. Met 25-15 werd de 1e set dan ook gewonnen.

In de 2e set ging Sudosa vrolijk verder tegen de meiden uit Veendam. Hun pass en verdediging liepen op zich goed, maar aanvallend kwamen ze er nog niet helemaal aan te pas. De 2e set werd gewonnen met 25-13.
Over de 3e en 4e set kunnen we vrij kort zijn. Sudosa speelde gewoon goed en maakte ontzettend weinig fouten.
In deze laatste 2 sets kon coach Koos dan ook aan de slag met het nieuwe systeem wat hij met dit team wil gaan spelen. Dit leverde soms leuke situaties op, maar had eigenlijk geen invloed op het spel. Sudosa won beide laatste sets met 25-10 en 25-9.

Door deze 4-0 overwinning staat MC1 nog steeds zonder setverlies bovenaan, achtervolgt door De Bevers en Impala (beide 1 set verloren). Het wachten is dus op een onderlinge confrontatie, dan zal duidelijk zijn hoe de verhoudingen zijn bovenin. Komend weekend zijn de meiden vrij, zaterdag 30 oktober wordt er gespeeld tegen Sudosa MC2. Zij wonnen hun wedstrijd overduidelijk met 4-0 van DIO/Bedum.