zaterdag 15 oktober 2011

Meisjes B1 laat De Meeuwen met lege handen naar huis gaan

Tot 25 tellen gaat wat lastig soms. U zult denken, hoezo? Nou, op de training doen de meiden wel eens een oefening met passen. En ze moeten dan zorgen dat ze 25x goed passen. Serveren ze fout, gaat er weer een punt af. Op zich niet moeilijk zou je zeggen, een set is ook vrijwel altijd bij 25 afgelopen. Dus het getal 25 moet een bekend gegeven zijn, toch? Klopt, maar niet afgelopen maandag. Of toch weer wel. Trainer Koos begon met tellen en na ongeveer 15 opslagen stond het team op min-12.
Photo & Video Sharing by SmugMug
Het bleek dat de meiden hem verkeerd hadden begrepen. Ze dachten dat ze naar de min-25 moesten in plaats van de plus-25. Na ja, woensdag ging het al beter en vandaag moest tegen De Meeuwen maar bewezen worden dat ze heel snel naar de plus-25 konden gaan. Helaas kon Iris er niet bij zijn. Die was ietwat hard gevallen op haar stuitje. Het normale gestuiter van haar was dus even voorbij en ze kon niet volleyballen.

Sudosa liet vanaf het begin zien wat ze van plan waren. Met goed volleybal werd De Meeuwen direct op een grote achterstand gezet (3-12). Onze meiden hadden de opdracht gekregen gericht te serveren en dit pakte vaak heel goed uit. De Meeuwen kwam niet tot aanvallen toe en zo kon Sudosa makkelijk de vrije ballen oppikken en scoren. De 1e set was dan ook heel snel voorbij: 25-13.

In de 2e set ging het nog beter. Onze serve was heel sterk, de verdediging had bijna alles en de spelverdeelsters konden de aanvalsters goed bedienen. Veel scorend pakte Sudosa de 2e set met 25-15 en dus een simpele 2-0 voorsprong. In de 3e set kwam Sudosa helemaal los. Aanvallend werd bijna alles gescoord en vooral passend was De Meeuwen helemaal de weg kwijt. Na een snelle 11-0 werd het uiteindelijk 25-13 voor Sudosa.

In de 4e set gaven de coaches de meiden bepaalde opdrachten mee. Nog scherper serveren en experimenteren met de aanval op mid. Lisa sloeg daarop 3x op een 11-je de bal hard binnen. Reslin moest ineens op A1 komen (voor de niet kenners, een kort balletje in de nek van de spelverdeelster). Ook dit pakte goed uit en via 16-2 won Sudosa ook de 4e set heel makkelijk: 25-10.

Door deze uitslag blijft Sudosa MB1 op een goede 2e plaats staan met 19 punten uit 4 wedstrijden. Koploper is TFM/DOK met 20 uit 4 en op de 3e plaats staat Emmen ’95 met 14 uit 3 wedstrijden. Zoals het nu lijkt zullen deze 3 teams ook aan het einde van het seizoen in de top-3 staan, maar op welke plaats………??????????????
Komend weekend zijn de meiden vrij. Daarna gaan we naar Zuidhorn voor de 2e onderlinge confrontatie met De Meeuwen binnen 14 dagen.