zaterdag 8 oktober 2011

Meisjes B1 wint ook hun 3e partij

Foto's van deze wedstrijd
Foto's van het seizoen


Na een week van hard trainen en in praktijk brengen waar we het afgelopen weekend over gehad hadden gingen de meiden en coaches naar het mooie Hardenberg voor hun 3e competitiewedstrijd van het seizoen. Daar was Captains***Hardenberg de tegenstander. Hier was in de voorbereiding al tegen gespeeld en Hardenberg was toen nog erg zoekende in hun systemen. Zou dit veranderd zijn?



In de voorbespreking werden nog even kort de aandachtspuntjes aangehaald. Verdedigen op de lijnen, enthousiast zijn en elkaar durven aanspreken. Met deze gedachten gingen de meiden de warming-up in. Alles leek in orde, doch iemand vond het leuk ons wedstrijdformulier door midden te scheuren. Was dit een eerste teken van de strijd? Gelukkig niet, iemand had het verkeerd ingevuld. En dus ging de coach van Hardenberg alles maar overschrijven.

De scheidsrechter had er zin in en wilde na de toss direct al beginnen met inslaan. Coach Koos vroeg nog enkele minuten inspeeltijd en kreeg die gelukkig. “3 minuten en niet langer!” We zijn daarna nog een kwartier bezig geweest…… Tijdens het inserveren hadden de meiden het steeds gemunt op Hanna & Koos, een nieuw teken van strijd??? Dan toch maar beginnen.



Sudosa begon de set wat twijfelend. Een paar ballen zomaar op de grond en te weinig inzet. Een niet nader bij naam te noemen spelverdeelster (ze is blond) werd daarop heel kwaad en kreeg in de daaropvolgende time-out dan ook direct het woord van de coaches. Hierna ging het iets beter, maar Sudosa had moeite om afstand te nemen. En wanneer er een kleine voorsprong was, verdween die als sneeuw voor de zon. Bij 23-23 kwamen we eindelijk op setpoint en die werd gelukkig direct binnen gehaald: 25-23.

Photo & Video Sharing by SmugMug

Snel maar van helft wisselen, kijken of we daar meer strijd konden vinden. De opstelling werd iets aangepast en Sudosa ging als een speer van start. Al snel stond er 7-0 op het bord en die voorsprong werd steeds maar groter. Vooral onze mid-speelsters Lisa en Reslin scoorden aan het net heel veel punten. Via 20-4 werd het uiteindelijk 25-7 in deze 2e set. 

Ook in de 3e set liet Sudosa zien dat ze de betere ploeg waren. Verdedigend stond het goed en hierdoor konden de spelverdeelsters hun aanvalsters goed bedienen. Kenmerkend van de inzet was een bal van Sarah. Iedereen zag (en riep dit ook heel hard) dat de bal buiten de zijlijn ging, maar Sarah wilde per se laten zien dat ze snel was. Bijna door de muur gaand haalde ze de bal terug en gelukkig wisten de meiden die rally ook nog te winnen. Tja, luisteren is bij Sarah soms wat lastig. Met 25-16 werd de 3e set gewonnen en nam Sudosa een 3-0 voorsprong.

Photo & Video Sharing by SmugMug

In de 4e set liep Sudosa ook snel weer weg van Hardenberg. Aan de kant hielden Maartje & Kirsten het niet droog. Huilend van het lachen stonden ze daar gek te doen. Beetje jammer van meiden van 15 en bijna 15 die denken dat ze volwassen zijn. Grote baas Sarah probeerde ze nog rustig te krijgen, maar niets hielp gaf ze aan bij de coaches. Tja, sommige meiden…………..  De set verliep volgens plan, een kleine voorsprong nemen en die niet meer uit handen geven. Dit lukte en met 25-17 ging deze set ook naar de meiden uit Assen.

Photo & Video Sharing by SmugMug

Een mooie 4-0 overwinning na een wat stroeve start. Maar toch heel erg tevreden over het resultaat. Door deze uitslag blijven de meiden in de top-2 van de ranglijst staan. Volgende week krijgen we de meiden uit Zuidhorn op bezoek. Gezien de stand weer veel mogelijkheden, maar de bal blijft rond. Het moet wel een mooi feestje worden, mede gezien de verjaardag van onze eigen Mega Mindy!

Ow ja, vanaf deze week gaan we ook weer beginnen met de spreuk van de week en andere opvallende dingen:
  • Sanne serveerde in de 4e set een wel heel korte bal die net over het net viel. Opgelucht ging ze yellen, maar durfde daarna vol arrogantie te verklaren aan haar coach dat het zo bedoeld was. Uhu, jaja!
  • Anouk is heel arm, ze heeft geen geld voor een 2e bandje voor om haar knie. Haar moeder bevestigde dit in de kantine en zei: “Meer afwassen is ook meer zakgeld”.
  • Lisa studeert voor weerkundige. Haar studiedoel: hoe kan ik zorgen dat de zon de regendruppels gaat verbranden voordat de druppels de grond raken. Wij denken: topstudie!
  • Sarah een mooie vertaling heeft van het hoofddeksel MUTS: Mooi Uiterlijk, Toch Slim. Alleen zijn we er nog niet achter op wie dit betrekking heeft.
Uitslagen

4-0 Sudosa-Desto MB2 - Smash MB1 (25-08, 25-12, 25-13, 25-14)
1-3 De Bevers MB1 - Dalen MB1 (14-25, 25-23, 12-25, 12-25)
0-4 Captains***K... MB1 - Sudosa-Desto MB1 (23-25, 07-25, 16-25, 17-25)
3-1 Emmen'95 MB1 - de Hypotheek... MB1 (25-16, 21-25, 25-13, 25-14)

Stand 3
2011-10-09 Stand 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten