zaterdag 29 oktober 2011

Sudosa MB1 wint ook 2e ontmoeting met De Meeuwen

Voor de 2e keer in 2 week speelde Sudosa MB1 tegen de meiden van De Meeuwen, deze keer in Zuidhorn. De eerste wedstrijd was in een makkelijke 4-0 geƫindigd voor Sudosa en dus waren de verwachtingen ook geheel positief. Iedereen was aanwezig en rond 10.00 uur gingen de meiden het veld op.

Tijdens het inslaan kreeg aanvoerdster Diona van de scheidsrechter een dikke preek van ongeveer 3 minuten over wat wel en niet mocht, waar hij wel en niet voor ging fluiten en vooral dat we geen commentaar mochten hebben op zijn fluiten. Hmm, met het verkeerde been uit bed gestapt of gewoon autoritair? Dat laatste bleek het geval. Diona moest het hele verhaal herhalen bij coach Koos en de scheids kwam dit even later controleren. Dit ging leuk worden volgens coach Koos en hij vroeg zijn speelsters hem in toom te houden.

Sudosa kwam 1-0 voor, of toch niet? Nee dus, de scheids had nog niet gefloten en liet dit duidelijk aan Anouk en de rest van de hal weten. Een priemend vingertje naar Anouk was daarbij een duidelijk teken. Toch kwam Sudosa op 1-0, maar daarna was het ineens 1-7! En het waren allemaal fouten van onze kant. O nee, toch niet. De scheids deed ook een duit in het zakje door een perfecte set-up van Anouk af te fluiten wat bij beide coaches verbaasde gezichten opleverde. Goed 2 wissels en een time-out later stond het dus 1-7 voordat we wat terug konden doen. Verbazend was het feit dat we daarna 23 punten pakten en De Meeuwen maar 5. Eindstand 25-12 voor Sudosa.

In de 2e set was Sudosa duidelijk de betere. Via 9-1 liepen de meiden steeds verder uit en De Meeuwen kon niets inbrengen. Er was nog wel een verbazende blik van onze scheids omdat beide coaches heel verontwaardigd reageerden op een beslissing van hem. Een legale netfout van De Meeuwen werd afgefloten en coach Koos moest even later uitleggen dat deze regel al ruim 2 jaar wordt toegepast. Hierna heeft de beste man niet meer voor vreemde dingen gefloten, behalve voor een bal die te dicht bij het plafond kwam en dus ook werd afgefloten. Met 25-8 ging de 2e set naar Sudosa.

In de 3e set ging Sudosa gewoon verder. Ook nu was Sudosa de bovenliggende partij en met 25-12 werd de 3e set binnen gehaald. In de 4e set sloop er wat gemakzucht in het spel van de Asser meiden. De Meeuwen kon op zich redelijk bijblijven en af en toe moesten onze meiden even weer wakker geschud worden. Toch kwam de zege niet meer in gevaar en Sudosa won de 4e set met 25-19 en daarmee de 2e ontmoeting met De Meeuwen met 4-0.

Door deze uitslag staan de meiden nu gedeeld 1e op de ranglijst samen met TFM/DOK die met 3-1 won van Emmen ’95. De komende weken moet blijken of Sudosa echt in de top van de ranglijst blijft staan. Zaterdag komt De Bevers (3e) op bezoek, daarna uit naar Impala (5e), thuis tegen TFM/DOK en daarna de dubbel tegen De Hypotheekgroep/Flash B1 (4e). Na 10 december weten we dus echt waar we staan. Zaterdag spelen we als gebruikelijk om 10.30 uur in De Timp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten