zaterdag 19 maart 2011

Meisjes C1 houdt het spannend!

Zaterdag 19 maart 2011
Afbouw Rheeze Kangeroe MC 1 - Sudosa Desto C1 1-3 17-25 20-25 26-24 15-25

GESCHREVEN DOOR COACH KOOS

Het zijn spannende tijden voor Meisjes C van Sudosa-Desto. Na de wedstrijd tegen De Bevers van afgelopen zaterdag, stond er weer een lastige pot op het programma. In Hardenberg moest gespeeld worden tegen het altijd lastige Kangeroe. Thuis hadden we met 4-0 weten te winnen, maar deze meiden spelen in hun eigen hal altijd goed.

Afgelopen maandag tijdens de training kwam Anouk wat vreemd terecht op haar voet bij het spelen van een bal. Eerst werd gedacht dat het wel mee viel, maar gedurende de week bleef de pijn en werd de voet aardig blauw. Een bezoek aan de fotograaf bracht een gebroken botje aan het licht in haar voet. Balen dus, nu met de voet in een spalk en donderdag gaat er gips omheen. Dit betekent voor Anouk waarschijnlijk einde seizoen.

Goed, dan maar even rondkijken bij de andere teams. Eerst zou Iris van C2 met ons mee, alleen die lag vanaf vrijdag in haar bed te worstelen met een aantal griepmonstertjes. Donika en Evelien wilden wel met ons mee en vroeg in de mist gingen we op pad naar Hardenberg. Tijdens het inspelen kreeg coach Koos van Femke de vraag of hij zijn pyjamashirt nog aan had. Oké, snel omkleden in de sportieve outfit dan maar!

De wedstrijd begon goed. De meiden speelden voor het eerst in een 2-6 opstelling en dus maar met 2 spelverdeelsters. Een kleine voorsprong werd tot halverwege de set vastgehouden waarna Sudosa definitief afstand nam en met 25-17 de set won. In de 2e set ging het spel heel lang gelijk op. Bij 18-17 kwam Sanne in het veld voor Miriam en even later mocht Evelien in het veld komen voor Merit. Sudosa trok een eindsprintje en won de 2e set met 25-20.

In de 3e set bleven Evelien en Sanne staan en liep Sudosa vanaf het begin achter de feiten aan. Er werden individueel veel fouten gemaakt en Kangeroe maakte dankbaar gebruik van deze kans. Met een spannend slot wist Kangeroe deze set te pakken met 26-24 en vierde dat uitbundig. In de 4e set kwamen Miriam en Merit weer terug in het veld en nu was Sudosa wel bij de les. Kangeroe werd direct op een grote achterstand gezet. Bij 17-11 wilde Kirsten een bal pakken in het achterveld en kwam daarbij niet goed neer. Met een pijnlijke enkel werd ze direct onder de douche gezet. Sanne kwam haar vervangen als aanvalster. Lisa was intussen voor Evelien in het veld gekomen en even later mocht ook Donika haar debuut maken als spelverdeelster bij C1.

Netjes werd deze set uitgespeeld en met 25-15 werd de eindzege binnen gehaald.

Gewonnen en toch niet helemaal blij. Één punt laten liggen en in één week 2 speelsters kwijt raken met een blessure. Kirsten is al bij Jan Koning geweest en het blijkt gelukkig mee te vallen. De enkelbanden zijn beschadigd en we hopen dat ze deze week weer iets mag doen. Goed, op naar de volgende wedstrijd. Dat is komende zaterdag om 09.00 uur in De Timp tegen Hypotheekgroep Nieuwleusen. Zij staan op de 6e plaats, maar mag niet onderschat worden.

De stand aan kop van de MC Topklasse:

1. Sudosa C1 17 – 77
2. De Bevers 16 – 71
3. Impala 15 – 57
4. Kangeroe 17 – 54
5. Sudosa C2 17 – 54
6. Hyp.gr Nls 16 – 32

Geen opmerkingen:

Een reactie posten