zaterdag 12 maart 2011

Meisjes C1 komt net tekort in de topper tegen De Bevers

Zaterdag 12 maart 2011 Sudosa-Desto C1 - De Bevers C1 2-3

GESCHREVEN DOOR COACH KOOS

Zo na de Asics Open breekt voor Meisjes C1 van Sudosa-Desto een belangrijke periode aan. Met nog 5 wedstrijden voor de boeg en 3 punten voorsprong op de nummer 2 moeten alle zeilen bijgezet worden in de race om het kampioenschap. Vandaag kon een grote stap gezet worden, concurrent De Bevers kwam al heel vroeg op bezoek in De Timp.

Alle meiden waren fit en hadden er super veel zin in samen. Er was goed getraind deze week en gezien de uitslag in Lemelerveld kon er thuis ook gewonnen worden.

Vanaf het begin van de 1e set waren de meiden erg gespannen. De Bevers speelden duidelijk met minder spanning en ondersteund door hun meegekomen supporters gingen ze fel van start. De kleine voorsprong die Sudosa nam aan het begin was snel verdwenen en bij 11-15 was coach Koos zijn 2e time-out al kwijt. Het bleef een spannende strijd tot het einde en daar was De Bevers net iets sterker: 25-20.

In de 2e set nam Sudosa het heft in handen en speelde minder gespannen. Veel rally’s werden gewonnen en al snel stond er een mooie voorsprong op het bord. Bij 14-10 ging Sanne vol achter een bal aan en kwam onderweg een ijzeren doelpaal tegen met haar knie. Helaas moest Sanne de strijd staken en werd vervangen door Miriam die dat heel goed deed. Netjes werd deze set uitgespeeld en met 25-16 werd de 2e set gewonnen door onze meiden.

In de 3e set was het snel gedaan met de vrolijkheid. De Bevers ging beter spelen en Sudosa maakte fout op fout deze set. Femke kwam Kirsten vervangen aan het net maar Sudosa kon de wedstrijd niet kantelen. Met 25-12 ging de set geheel verdiend naar de meiden uit Lemelerveld.

Verbazend was daarop de 4e set. Bij Sudosa ging ineens alles goed en nu was het De Bevers die ver weg zakte. Onze verdediging en aanval liep uitstekend en punt na punt werd gescoord. Sudosa won de 4e set met 25-12 en trok de stand in sets dus gelijk.

In de 5e set was het Sudosa die direct een paar punten achter kwam te staan. Bij 2-8 werd er van veld gewisseld, hierna gingen de koppies weer omhoog en kwamen de meiden weer dichterbij tot 9-11. Via 11-13 kwam De Bevers toch op matchpoint en wist deze direct binnen te slaan: 11-15.

Goed, de ongeslagen status is helaas verdwenen. Maar niet getreurd, we hebben nog steeds 2 punten voorsprong op De Bevers. En met de komende wedstrijden in het vizier moet dit genoeg zijn. De wedstrijd werd direct geƫvalueerd en de meiden werd aangegeven hier iets mee te gaan doen. Uit dit soort situaties kan je samen alleen maar sterker uitkomen als team. Volgende week gaan we met elkaar naar Hardenberg, daar wacht de nummer 4 op ons: Kangeroe MC1.