Volle winst voor Sudosa Meisjes C1 en C2

Zaterdag 26 maart 2011
Sudosa Desto C1 - De Hypotheekgroep Flash C1 4-0 25-10 25-15 25-09 25-16

GESCHREVEN DOOR COACH KOOS

Zaterdag stond de 1e wedstrijd van de dubbele confrontatie op het programma tegen de meiden van De Hypotheekgroep Nieuwleusen. Ondanks dat we nog 3 wedstrijden moesten spelen, was dit de 1e keer dat we moesten aantreden tegen dit team. Dan is het altijd spannend om te weten wat je tegenover je krijgt.

Het was even zoeken en overleggen mbt C1 deze week. Gezien de 2 blessures van Anouk en Kirsten moest er gekeken worden wie met C1 mee zouden gaan. Dit werden uiteindelijk Maartje en Diona. Ondanks het spannend slot van de competitie was er ontspannen getraind en hadden de meiden er zin in. Doel: stay on the Highway!

Met Kruk & Kruk op de bank begonnen de meiden heel scherp aan de wedstrijd. Er werd direct afstand genomen van Nieuwleusen met een goede aanval en serve. Via 17-6 werd de 1e set makkelijk binnen gehaald, het werd 25-10 voor de Asser meiden. In de 2e set kwam Miriam voor Sanne en ook nu wist Sudosa een snelle voorsprong te pakken. Bij 13-12 moest coach Koos nog wel even ingrijpen middels een time-out, maar daarna kwam Sudosa weer op gang en won de 2e set met 25-15.

In de 3e set ging het nog beter. Onze verdediging liep goed en hierdoor konden de beide spelverdeelsters de aanvalsters goed bedienen. Bij 18-7 kwam Miriam in het veld voor Sarah en Sudosa liet aan iedereen zien waarom zij bovenaan staan. Met 25-9 werd de 3e set binnen gehaald en namen we een 3-0 voorsprong. Maar die 4e set moest er natuurlijk ook nog bij!

In de 4e set gaf een tot dan toe goed spelende Merit aan niet verder te kunnen. Maartje nam haar plek over op de midpositie. Met Sanne en Merit aan de kant werd ook nu goed gespeeld. Een voorsprong werd opgebouwd en bij 20-12 kwam Sanne op de aanval voor Diona in het veld. Nieuwleusen krabbelde nog wel even terug, maar met 25-16 werd een 4-0 eindscore op het formulier gezet!

Met deze 4-0 blijven de 5 belangrijke punten in eigen tas en wordt de 1e plaats met succes verdedigd. De Bevers won hun wedstrijd tegen Kangeroe ook met 4-0 en blijft op één puntje achterstand staan. Zij spelen nu donderdagavond in Leek tegen Impala. Sudosa C1 speelt nu zaterdag in en tegen Nieuwleusen. Het beloofd een leuk en spannend einde te worden van de competitie!

Meisjes C2 moest zaterdagmiddag naar Dwingeloo voor de confrontatie met TFM/DOK MC1. Donika was er niet bij en hierdoor werd Sanne van C1 gevraagd mee te gaan. Zonder al teveel moeite werd DOK met 4-0 verslagen en door het verlies van Kangeroe schuift Sudosa C2 door naar de felbegeerde 4e plaats. Helaas hadden de meiden de hele wedstrijd dorst, coach Henky was namelijk de flessen vergeten op de parkeerplaats van De Timp. Gelukkig waren er mensen zo eerlijk ze af te geven in de kantine zodat ze komende zaterdag weer gevuld kunnen worden met water / ranja!